sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Loppu häämöttää

Saija, kuulostaa todella hienolta, että olet "löytänyt itseäsi" vaihdon aikana. Jotain samankaltaista olen itsekin kokenut. Olen tullut nähdyksi uudella tavalla ja omat näköalani ovat laajentuneet.

Toisaalta näen myös media-alan paineet ja muistan vanhat esteet ja hidasteet, jotka ovat erilaisten projektien toteutusten tiellä. Silti mahdollisuus luoda uutta on Ylessä mielestäni toisenlainen kuin aiemmin. Vaikka Yle on iso ja jähmeä organisaatio, siellä on mahdollista olla myös ketterä.

Mitä omiin duuneihin tulee, niin näinhän siinä kävi, että työvaihtoni loppuajasta tuli kiireisempi kuin uskoinkaan. Yle-Metropolia -hankkeet vaativat paljon suunnittelua Metropolian monen eri alan opettajan, Ylen asiantuntijoiden ja tilaajien sekä muiden korkeakoulujen opettajien kanssa. Uusia ideoita syntyy, ja olen yrittänyt tarttua niihin vielä ennen vaihtoani. Suunnitelmia ja sopimuksia pitkäjänteisemmästä yhteistyöstä tehdään.

Vierailijoiden kurssit on järjestetty ja verkko-oppimisalustan viritys tehty.  Tein jopa pitkästä aikaa vähän kuvaajan ja leikkaajan hommia - kiireessä tuntemattomalla kalustolla ja vuosien jälkeen leikkausohjelman toimintoja muistellen. Teknisen toteutuksen puolesta en laittaisi kyseistä tietoiskutaltiointia yleiseen jakeluun. Ylen ammattilaisten edessä saa jo riittävästi hävetä. ;)

Vielä pitäisi paketoida yhden kyselyn tulokset yhteen. Hommaan käsiksi pääsy viivästyi jonkin verran ja kooste teettää töitä tässä lähdön kynnyksellä.

Asioita jäi paljon myös kesken, kuten oletettavaa olikin. Toivon, että kapulanvaihto, Saija, sinun, muiden tiimiläisten ja yhteistyökumppaneiden kanssa onnistuu lennosta. 

Tuntuu siltä, että vaihdosta on ollut hyötyä niin itselleni kuin Metropolialle ja Ylelle. Monet kollegat ovat tulleet mukaan uusiin kuvioihin, ja uusia verkostoja on syntynyt Ylessä ja korkeakoulujen välillä moniin suuntiin. Ensi syksynä suunnitellut projektit toteutuvat. Silloin vasta jännää onkin.

Tiedossa ovat myös jo seuraava vaihtajat.
Mutta nyt vielä sorvin ääreen! Kun juhannus koittaa, on aika summata kokemus.